Lasertherapie en therapeutische massage zorgen voor een betere kwaliteit van leven

Laserneedle therapie  (acupunctuur) werkt met verschillende frequenties licht, welke worden afgesteld op de zogenaamde meridianen en acupunctuur punten, die afhankelijk van jouw klachten elk hun eigen frequentie hebben.

Via een polsdiagnose bepaalt de therapeut welke (laser)lichtfrequenties en tijd geschikt zijn om verschillende acupunctuurpunten, bloedvaten, lymfevaten en botweefsel te stimuleren. De resultaten beoordeelt hij naderhand door middel van een polsdiagnose.

Lasertherapie kan bij veel (pijn)klachten worden ingezet. Denk hierbij aan: 

Restklachten na Corona (Longcovid)
Wij behandelen klachten die overgebleven zijn na Corona, zoals extreme vermoeidheid, benauwdheid, verlies van concentratie en stemmingswisselingen.

Chronische Vermoeidheid en Hoofdpijn
Het verminderen en/of verhelpen van extreme vermoeidheid, clusterhoofdpijn, spanningshoofdpijn en migraine.

Stress
Het verhelpen van Stress gerelateerde klachten. Stress is een directie of indirectie veroorzaker van veel ziektebeelden.  

Spier-, Gewrichts- en Peesklachten
Effectieve behandeling bij Spier-, Gewrichts- en Peesklachten zoals beginnende artrose, tennisarm en een zweepslag.

(Sport)blessures en lichte scheuren in banden
Blessures die zijn ontstaan tijdens het sporten of het dagelijks leven effectief behandelen. Dit doen wij met o.a. een snelle pijnreductie.

Rugklachten
Rugklachten behandelen wij zeer effectief en met grote regelmaat. Veel voorkomende rugklachten: Hernia, Ischias, Acute Pijnklachten

Versterken bij kinderwens
Met de laserbehandelingen brengen wij het lichaam in een goede balans zodat het bij een eventuele zwangerschap "klaar" is om het kindje vast te houden en te dragen.
 
Ondersteuning bij kinderwens 
Wanneer een zwangerschap uitblijft bieden wij met de laserbehandelingen ondersteuning. Wij brengen het lichaam in balans en zorgen voor stressvermindering. Deze behandeling kan goed samen worden doorlopen met een fertiliteitsbehandeling in het ziekenhuis. 

Ondersteuning tijdens zwangerschap
Zwangerschapklachten zoals Misselijkheid, Vermoeidheid, en Stemmingswisselingen. De laser werkt hierbij zeer goed. Daarnaast is de behandeling geheel veilig voor het ongeboren kind. 

Gynaecologische aandoeningen
Effectief behandelen van gynaecologische aandoeningen zoals Pijnklachten rond de menstruatie, PCOS, Endometrose en blaasproblemen.

Psychosomatische behandelingen 
Niet lekker in je vel, Burn-out en Depressieklachten. Met de laserbehandelingen behalen wij hier zeer goede resultaten mee. 

Het grote voordeel van de Lasertherapie is dat wij effectief de kern van de klacht aanpakken en niet aan symptoombestrijding doen.
Je wordt er dus echt beter door!Je kan bij Care4Health ook terecht voor een therapeutische massage. Massage stimuleert het zelfgenezend vermogen van je lichaam, afvalstoffen worden afgevoerd, het zorgt voor een betere doorbloeding, het zenuwstelsel komt tot rust en spanningen worden losgelaten.

Tijdens een therapeutische massage maakt David gebruik van verschillende behandelvormen.

 • Therapeutische massage
 • Triggerpoint
 • Cupping
 • Auriculotherapie (ooracupunctuur)
 • Reflexzonetherapie
Deze verschillende behandelingen worden natuurlijk afgestemd op jou als patiënt.

Behandelingen bedoeld voor ontspanning (niet medisch) worden niet vergoed.
 

Ondersteuning van de TDP lamp gedurende een behandeling

De TDP lamp is een medisch instrument welke tijdens een behandeling ingezet kan worden.
Dit is een speciaal elektromagnetisch spectrum welke, aangetoond door Chinese studies, een positief effect heeft op meer dan 100 aandoeningen. Hieronder tref je een beperkte lijst van aandoeningen waarbij de TDP lamp voor positieve effecten kan zorgen:
 • Spierpijn
 • Hoofdpijn
 • Rugpijn
 • Gewrichtspijn
 • Botfracturen
 • Chronische pijn
 • Circulatie stoornissen
 • Spijsverteringsproblemen
 • Stress
In de TDP lamp zit een zwarte schijf welke bedekt is met een carbon laag en 33 mineralen bevat. Deze mineralen zijn essentieel voor het uitvoeren van alle biologische processen in ons lichaam. Wanneer deze mineraal schijf elektrisch verwarmd wordt, zendt die specifieke infrarode elektromagnetische golven uit. Deze golven simuleren de Bio-Spectrumgolven die eveneens door het menselijk lichaam worden uitgezonden. Deze mineralen worden getransformeerd in een voor het menselijk lichaam gemakkelijk absorbeerbare vorm omdat ze op dezelfde “golflengte” zitten. Enkele voorbeelden van positieve effecten op het lichaam van de TDP lamp:
 • Verbeteren van de stofwisseling
 • Bevorderen van de bloedcirculatie en de aanvoer van zuurstof in de weefselcellen
 • Helpen ontwikkelen van biochemische stoffen waaraan het lichaam een tekort heeft
 • Bevorderen van het immuunsysteem
 • Stimuleren van de hypothalamus, die de productie controleert van de chemische stoffen welke invloed uitoefenen op de slaap, het gemoed, pijn en bloeddruk
Kortom, deze TDP lamp zorgt voor een goede ondersteuning om lichaam en geest in balans te brengen! 
 

Producten

De producten die in onze praktijken worden gebruikt zijn te allen tijde een goede aanvulling op de behandelingen.
David werkt uitsluitend met essentiële oliën om voor een ieder de beste kwaliteit te kunnen bieden.

5 Natuurgerichte Principes

Care4Health Natuurgeneeskunde baseert haar behandelingen op de 5 Natuurgerichte Principes. 

Energie
Alles is energie (Qi). Door allerlei (negatieve) factoren kan de energiestroom verminderen of blokkeren. Dit zorgt voor stagnaties in het lichaam. Het heeft in de behandelingen prioriteit om stagnaties op te sporen en deze vrij te maken voor de juiste energiestroom. Een goede energiebalans is zorgt voor een sneller herstel van klachten. 

Prikkeloverdracht
De behandelruimtes zijn licht en ruimtelijk ingericht, zonder teveel afleidende prikkels. Ook tijdens de behandelingen zorgen we voortdurend voor een rustige setting. 
Ademhalingsoefeningen worden veel gebruikt tijdens de behandelingen om cliënten stil te laten staan bij prikkels en hiermee om te leren gaan. 
Op deze manier ontstaat er een betere communicatie met het lichaam.

Drainage
Drainage is van groot belang zowel voor, tijdens, als na de behandelingen. Vocht is van essentieel belang voor het menselijk lichaam.
Tijdens de behandelingen worden er blokkades opgelost en komen er afvalstoffen vrij. Door voldoende water te drinken na de behandelingen worden deze afvalstoffen door het lichaam afgevoerd. 

Voeding
Gezonde en gevarieerde voeding is nodig om het lichaam te voorzien van de juiste energie. Ik besteed tijdens mijn behandelingen aandacht aan voeding. 
Wat is goed en gezond? Wat doet slechte voeding met je lichaam? Belangrijke punten om bij stil te staan.

Psyche
Veel ziektes en klachten worden direct of indirect veroorzaakt door stress. Mentale rust en de juiste balans (Yin–Yang) zijn dus zeer belangrijk voor een algehele goede gezondheid. Samen met mijn cliënten ga ik opzoek naar een goede manier om deze balans te vinden.